Krém uvaríme z pudingových práškov a 1200 ml mlieka s 10 PL cukru podľa návodu na obale. Za občasného premiešania (aby sa nám na povrchu nevytvorila šupka) necháme vychladnúť.
Na 2 papiere na pečenie z opačnej strany ceruzkou nakreslíme obdĺžnik s rozmermi 30 x 40 cm.
V mise zmiešame múku, cukor, vajcia, sódu bikarbónu, ocot a roztopené maslo, med a čierne kakao a elektrickým ručným šľahačom spracujeme na cesto. Cesto nemá byť tuhé, musí sa dať rozotierať.
Rúru predhrejeme. Polovicu cesta rozotrieme na papier na pečenie podľa obrysov obdĺžnika (natierame z opačnej strany ako sme kreslili). Papier s cestom položíme na opačnú stranu plechu, vložíme do rúry a pečieme. Rovnako postupujeme aj pri druhom ceste.
Doba pečenia: asi 6 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
V mise, elektrickým ručným šľahačom na nízkych otáčkach, prešľaháme maslo izbovej teploty. Po lyžiciach doň zašľaháme vychladnutý čokoládový puding dohladka.
Na prípravu parížskej šľahačky v kastróliku zahrejeme smotanu na šľahanie. Odstavíme a do horúcej, ale nie vriacej smotany pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a dôkladne miešame, kým sa úplne nerozpustí. Smotanu necháme cez noc vychladiť v chladničke. Studenú smotanu vyšľaháme šľahačom do tuhej šľahačky.
Na dno plechu na pečenie uložíme plát cesta, na ktorý rovnomerne rozotrieme čokoládový krém a uhladíme. Na krém rozotrieme šľahačku. Druhé cesto nakrájame na štvorce 6 x 6 cm a rozložíme na šľahačkovú vrstvu, aby pokryli celý koláč. Necháme v chladničke stuhnúť min. 3 hodiny.
Krémeš krájame čistým nožom a pred podávaním povrch krémeša posypeme Holandským kakaom Dr. Oetker, ktoré sypeme cez sitko.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie