Na prípravu náplne si v mise vyšľaháme maslo s cukrom. V druhej miske si spolu zmiešame mandľovú múku, múku a kypriaci prášok. Postupne zmes pridávame do masla a po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme mandľovú arómu a vanilkovú pastu a poriadne premiešame.
Na pomúčenej ploche si rozvaľkáme spolu dva pláty lístkového cesta na kruh. Kruh môžeme dotvoriť nožíkom.
Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto nanesieme džem, držíme sa aspoň 2 cm od okraju. Následne naň pridáme mandľovú náplň. Okraje potrieme vajíčkom.
Vyvaľkáme zvyšné dva pláty lístkového cesta na kruh a prikryjeme naplnenú časť. Okraje poriadne popritláčame, aby nám náplň nevytiekla.
Nožíkom na vrch koláča vyrežeme vzory podľa svojej predstavy. Koláč potrieme vajíčkom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Pripravíme si sirup z vody a cukru a po upečení ním koláč potrieme, aby sa krásne leskla. Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie