Na prípravu korpusu pomocou váľka rozdrvíme sušienky. V mise ich zmiešame s maslom a ručne vypracujeme dohladka. Hmotu pritlačíme na dno a strany vymastenej formy do výšky asi 10 cm a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na 1. vrstvu v mise vyšľaháme mascarpone s tvarohom, vajcom, žĺtkami, cukrom, vanilkovými cukrami a múkou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Nanesieme na korpus a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Necháme vychladnúť.
Na vychladnutú 1. vrstvu poukladáme nakrájané jahody. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale, nalejeme na jahody a necháme stuhnúť.
V mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na jahodovú vrstvu a pomocou lyžičky vytvoríme na povrchu vlnky.
Dozdobíme jahodami. Odložíme ešte asi na 2 hodiny do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie