Lístkové cesto necháme pri izbovej teplote povoliť. Potom ho rozvinieme a ostrôžkou alebo ostrým nožom nakrájame na asi 12 rovnakých pásov širokých približne 2,5 cm. Potrieme ich pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom s vodou a každým pásom ovinieme trubičku, ktorú predtým potrieme olejom. Trubičky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Snehové trubičky necháme vychladnúť a potom ich opatrne stiahneme z kovových trubičiek.
Na prípravu krému v kastróliku povaríme vodu s cukrom asi 15 minút. V mise z bielkov, vody a cukru vyšľaháme šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh a opatrne zašľaháme cukrový sirup. Hotovým krémom pomocou cukrárskeho vrecka naplníme vychladnuté snehové trubičky. Pred podávaním môžeme pocukrovať.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie