Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vodou šľahačom do peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho potrieme jahodovým džemom.
Na prípravu náplne v kastróliku uvaríme Zlatý klas s mliekom, cukrom a vanilínovým cukrom do zhustnutia. Odstavíme, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí do pudingu zašľaháme mascarpone, kyslú smotanu a cukor šľahačom dohladka. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky.
Na prípravu polevy v kastróliku uvaríme pudingový prášok s vodou, šťavou a cukrom do zhustnutia. Nalejeme stuhnutú náplň a uhladíme. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie