Na prípravu cesta v mise zmiešame vajcia s cukrom, tvarohom a maslom a mixérom vyšľaháme dohladka. Pridáme múku zmiešanú so soľou, kypriacim práškom a vanilkou a premiešame. Nakoniec pridáme obe kôry, mandle, hrozienka a kandizovanú kôru a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto pomocou váľka vyvaľkáme na silnejší plát a posypeme nastrúhaným marcipánom. Marcipán zapracujeme do cesta. Vytvoríme valček a nakrájame na 16 rovnakých kúskov. Každý kúsok pomocou váľka vyvaľkáme na hrubšiu placku. Dlhšiu stranu prehneme smerom do stredu asi do dvoch tretín. Zľahka pritlačíme a upravíme do tvaru štóly. Štóly poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Po upečení ešte horúce štóly potrieme rozpusteným maslom a posypeme cukrom zmiešaným s vanilkou. Necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie