Na prípravu cesta v mise vymiešame tvaroh s vajcami, arómou a trstinovým
cukrom metličkou dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a
ručne vypracujeme hladké cesto. Ak bol tvaroh redší, môžeme pridať ešte
trochu múky.
Vytvarujeme guľôčky, ktoré vkladáme do rozpáleného oleja a smažíme dozlatista.
Vypražené šišky ukladáme na servítky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na
obale, len s polovicou mlieka. Puding necháme za občasného zamiešania
vychladnúť a nakoniec zašľaháme maslo. Puding vložíme do cukrárskeho
vrecka a šišky naplníme.
Pocukrujeme práškovým cukrom a ihneď podávame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie