Na prípravu dezertu rozdrvíme sušienky a nanesieme ich na dno misy.
Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a vložíme do hrnca. Pridáme cukor, trochu vody a povaríme asi 10 minút. V troške vody rozmiešame Gustin a vlejeme ho k čerešniam. Za stáleho miešania povaríme ešte 2 minúty do zhustnutia. Čerešne rovnomerne rozložíme na sušienky.
V mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha. V inej mise zmiešame tvaroh s mliekom, cukrom a kakaom. Opatrne zľahka primiešame šľahačku. Krém rozotrieme rovnomerne na čerešne a odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky.
Pred podávaním povrch poprášime kakaom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie