Na prípravu cesta rozdrvíme sušienky pomocou valčeka, vložíme ich do misky a pokvapkáme rumom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka.
Ak nemáme formičky, misky vyložíme potravinárskou fóliou tak, aby presahovala cez okraj misky. Korpus rozdelíme do misiek a pomocou lyžičky ho pritlačíme ku dnu.
Na prípravu náplne želatínu nasypeme do misky, zalejeme ju vodou a necháme asi 10 minút napučať. V mise zmiešame jogurt s tvarohom, cukrom, vanilkovým cukrom a pastou. V kastróliku zahrejeme smotanu s cukrom asi na 60 °C. Odstavíme a vmiešame napučanú želatínu a miešame, kým sa želatína úplne nerozpustí. Pridáme 2 PL jogurtovej zmesi a premiešame. Potom všetko vlejeme do zvyšnej jogurtovej zmesi a dôkladne premiešame. Nanesieme na korpusy a odložíme do chladničky stuhnúť.
Marhule z kompótu necháme na sitku odkvapkať a potom s nimi dozdobíme povrch tortičiek.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty