Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme kôru, múku zmiešanú s Gustinom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme, položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.
Na prípravu náplne necháme plátky želatíny napučať podľa návodu na obale. V hrnci za stáleho miešania zohrejeme mlieko s cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou a žĺtkami, ale nevaríme. Do horúcej zmesi vmiešame vyžmýkanú želatínu, kým sa úplne nerozpustí. Potom vmiešame tvaroh. Náplň nanesieme do formy na korpus a uhladíme. Zakryjeme vrchným dielom korpusu a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním koláč posypeme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie