Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilkovým cukrom dohladka. Postupne za stáleho miešania po jednom pridáme vajcia a vyšľaháme. Zmiešame múku a kypriaci prášok, krátko vmiešame do zmesi a zašľaháme, nakoniec ručne vmiešame mandle. Cesto dohladka rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Uvoľníme a odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Korpus položíme na tortový podnos.
Na prípravu náplne ušľaháme smotanu na šľahanie so Smeta-fixom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Dôkladne premiešame mlieko a tvaroh s príchuťou, pridáme tvaroh a všetko ušľaháme dohladka. Vmiešame ušľahanú šľahačku. Náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a na korpus nanesieme husto vedľa seba pusinky. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, odstopkujeme, rozkrojíme na polovice a rozložíme na povrch náplne.
Ozdobíme niekoľkými lístkami medovky a ihneď podávame alebo až do podávania uchovávame v chladničke.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie