Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme vajce, žĺtky a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky. Potom cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a opatrne prenesieme na dno vymasteného a múkou vysypaného plechu.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme mlieko s tvarohom, pudingovým práškom, olejom, vajcom, žĺtkami a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Náplň nanesieme na cesto, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Z bielkov a cukru vyšľaháme vo vodnom kúpeli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Sneh natrieme na horúci múčnik a pomocou vidličky vytvoríme vlnky. Múčnik vložíme nakrátko späť do rúry, ideálne pod gril, aby sneh dostal mierne hnedastú farbu.
Múčnik necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie