Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a škoricou. Pridáme maslo, vajce, mlieko, rum a vanilkovú pastu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 3 diely a uložíme asi na hodinu do chladničky.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamiešania necháme vychladnúť. Potom do pudingu zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni tvaroh dohladka.
Jeden diel cesta na pomúčenej pracovnej ploche vyváľame na plát 30 x 40 cm a nanesieme na vymastený plech. Potrieme krémom a zakryjeme druhým vyvaľkaným plátom, ktorý na povrchu na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Potrieme džemom. Tretí diel vyvaľkáme na plát a pomocou radielka ho nakrájame na prúžky. Prúžky poskladáme na povrch do mriežky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie