Na prípravu cesta hrušky olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne zašľaháme vajcia. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Nakoniec vmiešame nastrúhanú čokoládu. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Na povrch poukladáme kúsky hrušiek a jemne ich zatlačíme do cesta. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Koláč necháme vychladnúť.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a koláč dozdobíme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie