Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s maslom, vajcom a citrónovou kôrou a vypracujeme hladké cesto. Polovicu cesta zafarbíme kakaom. Cestá necháme odležať v chladničke.
Cestá na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na pláty s hrúbkou asi 4 mm. Malou formičkou na vykrajovanie z oboch plátov povykrajujeme malé srdiečka. Do otvorov v tmavom ceste vložíme svetlé srdiečka a do svetlého plátu vložíme tmavé srdiečka. Potom opatrne a zľahka prevaľkáme. Povykrajujeme veľké srdiečka, ktoré opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Srdiečka necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie