Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme smotanu a olej. Potom striedavo vmiešame tuhý sneh z bielkov, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do formičiek vymastených kokosovým olejom a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpusy necháme vychladnúť.
Na prípravu krému v mise ručne metličkou vymiešame mascarpone so smotanou, vanilínovým a práškovým cukrom dohladka. Odoberieme 5 PL krému a vmiešame doň kokos. Zvyšný krém uložíme do chladničky.
Na prípravu želé očistíme jahody a v hrnci s cukrom rozvaríme. Potom ich cez sitko prepasírujeme a šťavu pritom zachytíme. Asi 4 KL šťavy odoberieme na pokvapkanie korpusov. Zvyšnú šťavu doplníme vodou do 230 ml a nalejeme do kastrólika. Pridáme tortové želé a asi minútu povaríme podľa návodu na obale. Nalejeme do malého plechu s vyšším okrajom a necháme zatuhnúť.
Korpusy vyberieme z formičiek a vrchné časti asi 2 cm vysoké odrežeme. Do spodnej časti vtlačíme koliesko a pomocou lyžičky korpus vydlabeme tak, aby vznikol dostatočný priestor pre krém a želé. Odobraný krém s kokosom rozdelíme do vydlabaných korpusov. Na krém nanesieme vykrojené koliesko zo stuhnutého želé a zakryjeme vrchnou časťou korpusu. Potom boky a povrch tortičiek potrieme zvyšným vychladeným krémom. Spodnú časť korpusov obsypeme rozdrobeným vydlabaným korpusom.
Povrch tortičiek posypeme trochou kokosu a dozdobíme vykrojeným srdiečkom zo želé.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie