Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou. Pridáme vajce, mlieko, rum a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom, trstinovým cukrom a vajcom šľahačom dohladka.
Väčšiu časť cesta na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na plát s ø 30 cm a pomocou váľka prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto vo forme predpečieme do ľahko zlatistej farby.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Základ korpusu necháme vychladnúť.
Náplň nanesieme na predpečené cesto a uhladíme.
Na obloženie nakrájame očistené jahody na plátky a rozložíme ich na náplň. Jahody potrieme pomocou štetca alebo pierka džemom. Zvyšné cesto vyvaľkáme na plát s ø 28 cm a povykrajujeme z neho srdiečka. Koláč zakryjeme vykrájanou časťou cesta a potrieme rozšľahaným vajcom. Po obvode naukladáme povykrajované srdiečka. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme na rovnaký stupeň ešte 40 minút.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie