Na prípravu marshmallows necháme plátky želatíny napučať vo vode podľa návodu na obale.
V kastróliku cukor s vodou povaríme tak dlho, kým sirup nedosiahne teplotu 120 °C.
V mise vyšľaháme bielky s vodou šľahačom dotuha. Za stáleho šľahania do bielkov pomaly prilievame sirup. Kým je sneh teplý, pridáme vyžmýkanú želatínu a vanilkovú pastu. Šľaháme do vychladnutia a zhustnutia.
Takto pripravenú hmotu nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a husto posypaný zmesou práškového cukru so škrobom. Hmotu pokvapkáme farbou a pomocou vidličky vytvoríme mramorovanie. Hmotu uhladíme a necháme pri izbovej teplote cez noc stuhnúť.
Na druhý deň povrch poprášime zmesou cukru so škrobom a vyklopíme. Nakrájame na kocky (najlepšie suchým a horúcim nožom). Potom všetko obalíme a prehádžeme v sitku, aby prebytočný cukor so škrobom opadal.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty