Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme vajcia, vanilkovú pastu, škoricu, ocot a kefírové mlieko a krátko vyšľaháme. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus vyberieme z formy a 2x ho pozdĺžne prekrojíme. Spodný diel korpusu položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Potom pridáme maslo a vyšľaháme dohladka.
Na prípravu jablčnej náplne vložíme jablká do hrnca. Pridáme šťavu, cukor zmiešaný so škoricou a maslo a na miernom stupni za občasného miešania povaríme asi 20 minút. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Na prípravu karamelu v hrnci rozpustíme na miernom stupni cukor. Pridáme maslo, opatrne prilievame smotanu a asi minútu miešame dohladka.
Na spodný diel korpusu nanesieme tretinu karamelu a rozotrieme. Na karamel nanesieme tretinu jablčnej náplne. Nanesieme polovicu náplne, zakryjeme druhým dielom korpusu a pokračujeme rovnako ako pri spodnom korpuse. Zakryjeme posledným dielom korpusu, potrieme zvyškom karamelu a nanesieme jablká.
Povrch torty ozdobíme sekanými orechmi.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie