Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom šľahačom do peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme. Okolo spodného korpusu upevníme očistený okraj formy.
Na prípravu náplne v mise vymiešame jogurt s vanilkovým dezertom, vanilkovými cukrami a cukrom metličkou dohladka. V inej mise vyšľaháme smotanu šľahačom dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď dôkladne vmiešame do zmesi. Polovicu náplne nanesieme na spodný korpus a uhladíme. Zakryjeme vrchnou časťou korpusu a nanesieme zvyšnú náplň. Tortu odložíme asi na 6 hodín do chladničky, najlepšie cez noc.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie