Najskôr vyberieme lístkové cesto z chladničky a necháme asi 30 minút pri izbovej teplote odležať. Potom pláty nanesieme na dna vymastených plechov a jeden plát nakrájame na 24 štvorcov. Na niekoľkých miestach všetko poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plát a štvorčeky necháme vychladnúť.
Na prípravu pudingového krému uvaríme v hrnci z mlieka, Zlatého klasu, cukru a vanilínového cukru puding podľa návodu na obale. Hrniec odstavíme a za občasného zamiešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo šľahačom dohladka a po častiach zašľaháme vychladnutý puding na hladký krém. Krém rovnomerne nanesieme na nerozkrájaný vychladnutý plát.
Na prípravu šľahačky vyšľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na krém a uhladíme.
Prikryjeme štvorčekmi a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
Po vychladnutí nakrájame ostrým nožom. Pred podávaním dozdobíme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie