Najskôr vyberieme lístkové cesto z chladničky a necháme asi 10 minút pri izbovej teplote odležať. Potom cesto rozvinieme a po dlhšej strane rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu cesta prenesieme na vymastenú opačnú stranu plechu a na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Druhú polovicu prenesieme na vymastenú opačnú stranu plechu a ostrôžkou nakrájame na 12 štvorčekov. Štvorce neprepichujeme, aby sme získali nafúknutý tvar, a upečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plát a štvorčeky necháme vychladnúť.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme Zlatý klas s mliekom, cukrom a vanilkovým cukrom šľahačom podľa návodu na obale. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme dohladka. Krémom potrieme plát vcelku a uhladíme. Smotanu s cukrom a Smeta-fixom vyšľaháme šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na krém a uhladíme.
Prikryjeme štvorčekmi a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Pred podávaním dozdobíme práškovým cukrom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie