Plátky želatíny namočíme do vody a necháme napučať podľa návodu na obale. V kastróliku uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a do horúceho krému zamiešame vyžmýkané plátky želatíny. Krém nalejeme do misy a za občasného miešania ho necháme vychladnúť.
Na prípravu posýpky v mise zmiešame orechy s cukrami a múkou. Pridáme maslo a ručne vypracujeme.
Lístkové cesto vyberieme z obalu a jeden plát celý potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom. Zakryjeme druhým plátom a pomocou vykrajovacích formičiek povykrajujeme tvary. Rozložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a posypeme posýpkou, ktorú jemne pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Pečivo necháme na plechu vychladnúť. Potom opatrne vrchnú časť s posýpkou oddelíme.
V mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme smotanu dotuha. Krém so želatínou prešľaháme a opatrne, vareškou, primiešame šľahačku. Krém nanesieme do cukrárskeho vrecka a pečivo naplníme. Odložíme aspoň na hodinu do chladničky.
Pred podávaním pocukrujeme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie