Na prípravu cesta v mise vymiešame olej so sirupom, mliekom, octom a pastou metličkou dohladka. Pridáme obidve múky zmiešané s kypriacim práškom, sódou, kakaom, cukrom a soľou a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymazanej a papierom na pečenie vyloženej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne v mlieku a smotane vyšľaháme Crème Olé s kakaom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni podľa návodu na obale. Náplň nanesieme na povrch torty a uhladíme.
Na ozdobenie rozpustíme na panvici cukor a pridáme nasekané orechy. Necháme skaramelizovať a nanesieme na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Potom ich pomocou váľka rozdrvíme a nanesieme na povrch náplne.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie