Tapiokové perly namočíme na hodinu do vody. Pripravíme si dve alebo tri nádobky, z ktorých budeme dezert po stuhnutí vyklápať. Môžeme zvoliť obyčajné hladké poháre. Vodu z perál zlejeme, v kastróliku rozmiešame kokosové mlieko s ananásovou šťavou a pridáme aj perličky. Pomaly, za občasného miešanie uvedieme do varu a ešte krátko povaríme, aby perly spriesvitneli. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Občas premiešame. V inom kastróliku rozpustíme Vega gel v ananásovej šťave. Za občasného miešania privedieme do varu. Varíme minútu, potom odstavíme a metličkou opatrne vmiešame do kokosovej zmesi. Rozdelíme do pohárov vopred vypláchnutých studenou vodou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Ananás rozmixujeme spolu s limetkovou šťavou a cukrom. V kastróliku rozmiešame Vega gel v ananásovej šťave, minútu povaríme a primiešame do ananásu. Poháre vyberieme z chladničky a na vrch rozdelíme ananásovú zmes. Dáme opäť chladiť na niekoľko hodín. Pred podávaním jemne uvoľníme nožom a vyklopíme na tanieriky.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty