Na prípravu cesta najskôr uvaríme sladké zemiaky. Potom ich roztlačíme vidličkou a necháme vychladnúť. V mise zmiešame múku, droždie a cukor, pridáme vychladnuté sladké zemiaky, tuk, rastlinný nápoj, extrakt a soľ a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme asi 1 hodinu kysnúť.
Na prípravu náplne vymiešame rastlinný tuk s cukrom a škoricou.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi asi 25 × 50 cm. Plát potrieme náplňou a posypeme orechmi. Plát zrolujeme po dlhšej strane a nakrájame na 14 dielov. Plátky položíme na plech reznou stranou nahor, prikryjeme a necháme ešte asi 30 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: asi 180 °C
Teplovzdušná rúra: asi 160 °C
Upečené rolky potrieme javorovým sirupom a necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie