Na prípravu cesta dáme do veľkej misy na jednu stranu múku a droždie, na druhú stranu misy dáme cukor a soľ a všetko premiešame.
V druhej mise zmiešame vodu a olej. Do stredu zmesi s múkou urobíme jamku a prilejeme zmes vody s olejom. Postupne primiešavame múku do vody s olejom tak, aby sa spojili a vytvorili lepivé cesto.
Cesto miesime na zľahka pomúčenej pracovnej ploche asi 8 – 10 minút dohladka.
Cesto vložíme do olejom vymastenej misy a prikryjeme ho naolejovanou potravinovou fóliou. Cesto necháme zdvojnásobiť objem, čo by malo trvať asi hodinu.
Cesto vyklopíme na pracovnú plochu zľahka poprášenú múkou a asi minútu ho ručne miesime, aby sme odstránili prípadné vzduchové bubliny.
Cesto vyvaľkáme pomocou váľka na obdĺžnik dlhý asi 25 – 30 cm. Pomocou ostrého krájača na pizzu nakrájame cesto na pásiky hrubé približne 1 – 2 cm a položíme ich mierne od seba na plech vysypaný múkou.
Tyčinky prikryjeme naolejovanou potravinovou fóliou a necháme asi 30 minút kysnúť.
Tyčinky vložíme do predhriatej rúry.
Doba pečenia: asi 15 - 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Tyčinky vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá