Na prípravu cesta si v malej miske zmiešame mleté ľanové semienka s vodou a odložíme nabok, aby vznikol gél.
Do misy vložíme múku, sódu bikarbónu, rastlinný nápoj, jablkový ocot a pomarančovú kôru a ručným mixérom vyšľaháme na najvyššom stupni dohladka. K zmesi pridáme čokoládové kúsky.
Nepriľnavú panvicu potrieme slnečnicovým olejom a nalejeme na ňu lyžicu zmesi. Lievance smažíme 1 – 2 minúty z každej strany alebo kým nie sú z každej strany nafúknuté a zlatohnedé. Lievance udržiavame teplé v rúre nastavenej na miernu teplotu.
Na ozdobenie lievancov rozpustíme čokoládové kúsky v mikrovlnnej rúre v 20-sekundových dávkach a medzi jednotlivými dávkami miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Po rozpustení primiešame olej a pomarančovú kôru.
Lievance podávame naukladané na seba, pokvapkáme ich čokoládovou polevou a na ozdobenie môžeme posypať zvyšnou pomarančovou kôrou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie