Papáju olúpeme a prepolíme, semená odstránime. Jablko umyjeme, rozštvrtíme. Cibuľu ošúpeme a všetky tri prísady pokrájame na drobné kocky. Bylinkový ocot s cukrom krátko zahrejeme, kým sa cukor rozpustí, a necháme vychladnúť. Primiešame smotanu a kocôčky cibule a ovocia. Dip dochutíme soľou a podávame najlepšie ku grilovanému alebo pečenému mäsu.
Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na tenké krúžky. Ovčí syr pretlačíme vidličkou. Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom na cesnak. Čerešňovú papriku nakrájame nadrobno. Smotanu premiešame s ovčím syrom, cesnakom a paprikou a podávame napr. k dusenej alebo surovej zelenine alebo k pečenému mäsu.
Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom na cesnak. Smotanu vymiešame s nastrúhanou mrkvou a cesnakom, dochutíme kari, soľou a korením. Podávame napr. k surovej zelenine alebo k pečeným zemiakom.
Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom na cesnak. Vymiešame majonézu so smotanou a cesnakom, príp. dochutíme koreninami. Chutí vynikajúco ku grilovanému mäsu, rybe alebo zelenine.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá