Cícer dáme do sitka, pod tečúcou vodou opláchneme a necháme odkvapkať. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu olúpeme a pokrájame na plátky. Brokolicu očistíme, rozdelíme na ružičky, hlúbik olúpeme a pokrájame na malé kocky. Zázvor olúpeme a pokrájame na drobné kocky.
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej. Približne 5 minút v ňom dusíme mrkvu, garam masala korenie a karí. Pridáme brokolicu, cibuľu, cícer a zázvor a dusíme ešte 5 minút. Pridáme paradajky a kokosové mlieko. Vegánske karí varíme pod pokrievkou až do zmäknutia zeleniny, podchvíľou premiešame. Pred koncom varenia primiešame brokolicové kocky. Primiešame smotanu s bylinkami. Vegánske karí dochutíme koreninami a citrónovou šťavou.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá