Na prípravu cesta preosejeme do veľkej misy múku a kypriaci prášok, pridáme cukor, sódu bikarbónu a premiešame. Pridáme kokosový olej a končekmi prstov ho vmiešame do zmesi, kým cesto nebude pripomínať strúhanku. Dvíhame pri tom ruky, aby sme do zmesi dostali vzduch.
Postupne k zmesi pridávame mandľový nápoj a vždy ho ručne zapracujeme.
Cesto prenesieme na ľahko pomúčenú pracovnú plochu a ručne prepracujeme tak, aby sa spojilo. Cestom príliš nemanipulujeme. Ručne ho stlačíme tak, aby sa sploštilo na hrúbku asi 2 cm a pomocou formičky na vykrajovanie vykrajujeme koláčiky.
Koláčiky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, zarovnáme a povrch koláčikov potrieme pomocou pierka troškou mlieka. Koláčiky vložíme do predhriatej rúry a pečieme, kým nevykysnú a nezískajú zlatistú farbu.
Doba pečenia: asi 20 - 25 minút
Elektrická rúra: 220 °C
Teplovzdušná rúra: 200 °C
Koláčiky necháme niekoľko minút vychladnúť a potom ich prenesieme na kuchynskú mriežku.
Na prípravu náplne vložíme do misy kokosovú alternatívu smotany na šľahanie. Šľaháme niekoľko minút ručným mixérom, aby začala hustnúť a vytvárať mäkké špičky. Keď sa začnú vytvárať mäkké špičky, pridáme práškový cukor a vanilkovú pastu a zašľaháme ich do kokosovej zmesi.
Misku s krémom prikryjeme a odložíme do chladničky stuhnúť.
Koláčiky rozkrojíme na polovice a naplníme krémom. Na krém nanesieme džem a koláčiky priklopíme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie