Na prípravu cesta nasypeme do misky múku, kypriaci prášok a cukor a zľahka premiešame.
Do nádoby odmeriame sójový nápoj, pridáme citrónovú šťavu a miešame, kým zmes mierne nezhustne.
Do suchej zmesi pridáme sójový nápoj so šťavou a vanilkový extrakt a miešame, kým nevznikne hladké a husté cesto. Pridáme nasekanú čokoládu a cesto premiešame.
Do veľkej panvice nalejeme 1 lyžicu oleja a zahrejeme ju na strednom stupni. Keď je olej rozohriaty, na panvicu nalejeme 3 veľké kopčeky zmesi a necháme ich 1 – 2 minúty smažiť, kým sa na povrchu palaciniek nezačnú objavovať bublinky. Palacinky otočíme a necháme ich ďalšiu minútu smažiť z druhej strany. Obe strany by mali byť krásne zlatisto hnedé. Postup opakujeme so zvyšnou zmesou, z cesta by malo byť možné pripraviť 6 – 8 palaciniek. Ak chceme udržať palacinky teplé, zatiaľ čo budeme pripravovať zvyšné palacinky, položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry nastavenej na veľmi nízku teplotu.
Na prípravu lesklej polevy ganache privedieme do varu v hrnci kokosovú alternatívu smotany. Medzitým nalámeme čokoládu na kúsky a vložíme ju do misky. Keď sa krém začne variť, prelejeme ho cez čokoládu a necháme 2 minúty odstáť. Potom miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nevznikne krásne hladká ganache.
Palacinky poukladáme na dva taniere, navrch dáme maliny a pistácie a zalejeme čokoládovou ganache.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie