Na prípravu cesta na oleji v panvici restujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme rozdrobené tofu a asi 6 minút restujeme. Potom pridáme droždie a arašidové maslo a odstavíme. Zmes vložíme do misy a pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujeme dohladka. Prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a smotanu a ručne vypracujeme na hladké cesto.
Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme na plát a potrieme ho 1 PL arašidového masla. Cesto preložíme, znovu potrieme 1 PL masla a opäť preložíme. Cesto znovu vyvaľkáme na plát o hrúbke asi 0,75 mm a vykrajovačkou vykrojíme kolieska. Nanesieme ich na plech vyloženým papierom na pečenie.
Pagáče potrieme pomocou štetca mliekom zmiešaným s kurkumou a posypeme sezamom a makom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá