Všetky ingrediencie si dáme do výkonného mixéra a rozmixujeme na tekuté cesto. Aj keď sa Vám bude zdať tekutejšie na aké ste zvyknutí, nemajte obavy. Stačí už len na suchej panvici smažiť tenučké placky Vami požadovanej veľkosti. Buď väčšie ako tortilla alebo menšie na tacos.
Na olivovom oleji si do zlatista usmažíme na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané cherry rajčiny pridáme štipku soli a občasne premiešame, kým rajčiny nepustia šťavu. Pridáme rukami alebo vidličkou rozdrvené tofu, premiešame a dochutíme postupne kurkumou, čiernou soľou, lahôdkovým droždím a smotanou. Chvíľku pred koncom pridáme aj uvarenú fazuľu. Dôkladne premiešame a máme náplň hotovú.
Nastrúhame si uhorku nahrubo do misky a vyžmýkame od prebytočnej šťavy. Osolíme podľa chuti, pridáme smotanu, čerstvý kôpor, zamiešame a perfektný dip k čomukoľvek máme na svete. My ho tentokrát použijeme ako dokonalú súčasť našich špenátových taco placiek s tofu praženicou. Všetko postupne vrstvíme na placku, rolujeme, prekladáme a necháme sa unášať fantáziou v servírovaní. Už zostáva zaželať len dobrú chuť.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá