Mätu umyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Limetku umyjeme horúcou vodou, utrieme dosucha, tenko olúpeme a kôru nastrúhame na jemné pásiky. Potom limetku odšťavíme. Avokádo po dĺžke prekrojíme, odstránime jadro, dužinu povyberáme zo šupy lyžicou a spolu s limetkovou šťavou, limetkovou kôrou a smotanou zmixujeme pomocou tyčového mixéra. Pridáme mätu a avokádový krém dochutíme soľou a korením.
Listy šalátu umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na pásiky. Cuketu umyjeme a nakrájame na hranolčeky. Paradajky umyjeme a rozštvrtíme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Kukuricu necháme odkvapkať v sitku. Tortily zohrejeme podľa návodu na obale.
Tortily potrieme približne polovicou avokádovo-mätového krému, pričom horný okraj vynecháme. Na krém poukladáme šalátové listy, papriku a cuketu. Na to rozdelíme zvyšok avokádovo-mätového krému, paradajky, šampiňóny a kukuricu. Tortily napevno stočíme, prípadne môžeme zabaliť do kúska pergamenového papiera. Vegánske wrapy podávame ihneď alebo dobre vychladené, pričom ich šikmo prekrojíme.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá