Na prípravu korpusu vložíme mandle do kuchynského robota so sekáčikom a nasekáme najemno. Pridáme zvyšné prísady a opäť nasekáme najemno.
Zmes na korpus pritlačíme na dno pohárov a odložíme stuhnúť do chladničky.
Na prípravu cesta vložíme namočené kešu oriešky do kuchynského robota so sekáčikom a rozsekáme ich na najvyššom stupni dohladka.
Na robotovi vymeníme sekáčik za metličku na šľahanie, ku kešu orieškom pridáme kokosový nápoj, ktorý pred otvorením pretrepeme, javorový sirup, citrónovú šťavu, kokosový olej a vanilkovú pastu a zmes vyšľaháme dohladka. Nakoniec pridáme maliny a znovu vyšľaháme dohladka.
Cesto nalejeme rovnomerne na vychladnutý korpus a odložíme na 4 hodiny alebo cez noc do chladničky stuhnúť.
Polevu na cheesecake možno pripraviť pred podávaním a uchovávať v chladničke až týždeň. Ak v chladničke príliš zhustne, vložíme ju na 30 sekúnd do mikrovlnnej rúry, aby zmäkla. Na prípravu polevy zohrievame za stáleho miešania kokosový nápoj v panvici na miernom stupni, kým sa nezačne variť. Odstavíme zo sporáka a za stáleho miešania pridávame čokoládu, kým sa nerozpustí.
K zmesi pridáme práškový cukor, kakao a vanilkovú pastu a miešame, kým sa všetko nerozpustí – ak nie je poleva úplne rozpustená, dáme panvicu späť na mierny stupeň a miešame, kým nebude hladká. Polevu necháme vychladnúť a odložíme do chladničky.
Cheesecake vyberieme z chladničky, pokvapkáme čokoládovou polevou a dozdobíme malinami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie