Zemiaky umyjeme, v prikrytom hrnci s vodou privedieme do varu a pri miernej teplote varíme pod pokrievkou 20 až 25 minút do mäkka. Zemiaky zlejeme, ešte horúce ošúpeme a necháme vychladnúť. Šalotku ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Uhorky takisto nakrájame na drobné kocky. Zemiaky pokrájame na plátky.
1 PL olivového oleja zohrejeme a podusíme šalotku. Pridáme smotanu, 4 PL uhorkového nálevu z pohára a pomarančovú šťavu a zohrejeme. Štedro dochutíme soľou a korením. Nálev na šalát ešte za tepla zmiešame s plátkami zemiakov a uhorkami a necháme ležať približne 1 hodinu.
Rajčiny umyjeme a prepolíme. Rukolu preberieme, umyjeme a necháme odkvapkať. Šalát opäť dochutíme. Ak je šalát príliš „tuhý“, prilejeme ešte trochu uhorkového nálevu. Zemiakový šalát naaranžujeme s rukolou a podľa chuti pokvapkáme trochou olivového oleja. Ozdobíme paradajkami.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá