Na prípravu čokolády rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale.
Plech vyložíme papierom na pečenie. Keď sa čokoláda rozpustí, vylejeme ju na stred papiera. Opatrne rozotrieme, aby vznikol obdĺžnik asi 18 × 23 cm. Plechom zľahka poklepeme o pracovnú plochu, aby sa čokoláda uhladila, a necháme na chladnom mieste stuhnúť.
Bielu polevu rozpustíme rovnakým spôsobom. Po rozpustení do nej pridáme 15 kvapiek zelenej gélovej farby a 5 kvapiek žltej gélovej farby na vytvorenie svetlozeleného odtieňa. Dobre premiešame.
Ešte do tekutej horúcej čokolády naskladáme vykrájané jarné motívy.
Než čokoláda stuhne, ozdobíme ju cukrovým zdobením. Nakoniec dáme čokoládu do chladničky stuhnúť.
Keď bude čokoláda pevná, rozlámeme ju na menšie kúsky a podávame.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty