Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vodou do peny. Pridáme sneh, múku zmiešanú s kypriacim práškom, orechami a kakaom a vymiešame dohladka. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Zo spodného dielu opatrne stiahneme papier na pečenie. Potom z korpusu vykrojíme tvar vajca (okraje zrežeme tak, aby bol korpus oválny). Korpus raz pozdĺžne prekrojíme. Vrchnú časť korpusu prenesieme na podnos odrezanou stranou nadol.
Na prípravu krému vyšľaháme náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Polovicu krému nanesieme na spodný korpus a uhladíme. Zakryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšok krému nanesieme na povrch a strany korpusu a uhladíme. Z papiera na pečenie vytvoríme manžetu – pás dlhý asi 80 cm a široký 9 cm. Manžetu upevníme tesne okolo celej torty a konce spojíme kancelárskou sponkou alebo kolieskom. Krém pomocou stierky uhladíme až k papieru, aby nám želé nepretieklo. Odložíme asi na hodinu do chladničky.
Na ozdobenie necháme kompóty na sitku odkvapkať a z hruškového kompótu zachytíme šťavu. Šťavu doplníme vodou do 500 ml a pripravíme želé s cukrom podľa návodu na obale. Mandarínky poukladáme do stredu na povrch torty ako žĺtok a okolo nich poukladáme na plátky nakrájané hrušky ako bielok. Želé opatrne nalejeme na ovocie a odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie