Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s vodou, cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme smotanu a maslo a zamiešame. Obe múky zmiešame s kypriacim práškom a orechami a vmiešame do žĺtkovej zmesi. Potom opatrne po častiach vmiešame sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Veniec necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie