V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme jednotlivé hniezda tesne vedľa seba do tvaru venca. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 - 120 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Rúru vypneme a veniec necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Na ozdobenie vyšľaháme náplň so smotanou šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme náplňou a nanesieme do jednotlivých hniezd.
Na ozdobenie rozdelíme marcipán na štyri diely a každý z nich zafarbíme inou farbou. Zo zafarbeného marcipánu vytvarujeme malé vajíčka a ozdobíme nimi veniec.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie