Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, vanilínovým cukrom a kardamómom. Pridáme hrozienka, mlieko, olej a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto v mise poprášime múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste ho necháme asi 45 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri diely. Z jedného dielu vytvarujeme telo zajaca a položíme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Druhý diel použijeme na hlavu, horné končatiny a ňufáčik. Z časti tretieho dielu vytvarujeme dolné končatiny a zo zvyšku vyvaľkáme asi 25 cm valčeky, ktoré zapletieme a použijeme na uši zajaca.
Zajaca potrieme pomocou štetca alebo mašlovačky rozšľahaným vajcom a na oči použijeme 2 hrozienka. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie