Na prípravu cesta prevaríme v hrnci vodu s maslom. Vmiešame múku zmiešanú so soľou a za stáleho miešania vypracujeme hladké, lesklé cesto, ktoré sa nelepí na steny hrnca. Cesto prenesieme do misy a necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta zašľaháme vajcia šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na vymastené plechy nastriekame venčeky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Prvých 15 minút rúru neotvárame!
Venčeky necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne maliny pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a precedíme cez sitko. Šťavu z malín nalejeme do malého hrnca. Pridáme cukor, vanilkový cukor, sirup a Zlatý klas. Za stáleho miešania asi minútu povaríme do zhustnutia. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme šľahačom maslo, postupne pridávame malinový puding a vyšľaháme dohladka.
Vychladnuté venčeky pozdĺžne prekrojíme. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ňou venčeky.
Odložíme do chladničky a necháme venčeky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie