Na prípravu cesta v mise zmiešame práškový cukor s vanilkovým cukrom, mandľami, hrozienkami, kakaom, bielkami, piškótami a rumom a ručne premiesime, aby vzniklo kakaové cesto. Z cesta v dlaniach urobíme asi 35 rovnakých guľôčok, ktoré zľahka obalíme v práškovom cukre. Guľôčky odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, nalejeme do misky a necháme mierne vychladnúť. Každú guľôčku napichneme na špajdľu alebo špáradlo a namočíme do rozpustenej polevy. Guľôčky necháme mierne stuhnúť na kuchynskej mriežke alebo na papieri na pečenie, potom ich opatrne prenesieme do papierových košíčkov. Pred úplným stuhnutím polevy guľôčky posypeme pestrým zdobením. Hotové guľôčky necháme stuhnúť pri izbovej teplote. Uchovávame v chlade.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty