Na prípravu korpusu nahrubo nasekáme cookies a rovnomerne ich nanesieme na dno misy.
Na prípravu marhuľového pudingu necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Bokom si odložíme 8 polovičiek marhúľ a zvyšné pomocou ponorného mixéru rozmixujeme na pyré a dolejeme zachytenú šťavu do 500 ml. Nalejeme do hrnca, pridáme pudingový prášok a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Marhuľový puding vylejeme na nasekané cookies a uhladíme.
Na prípravu smotanového pudingu uvaríme pudingový prášok s mliekom, smotanou a cukrom podľa návodu na obale a opatrne ho rovnomerne nalejeme na marhuľový puding. Uhladíme, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Na ozdobenie polovičiek marhúľ kúsok marcipánu zafarbíme čiernou farbou na prípravu oči. Plátky mandlí použijeme ako uši. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a vytvoríme pásiky. Pred podávaním včielky ich nanesieme na puding a okolo nich posypeme pistáciami.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty