Na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, maslom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme rovnomerne do tukom vymastených 2 tortových foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Počas prvých 20 minút pečenia rúru neotvárame!
Korpusy necháme vychladnúť.
Zo zmesi na prípravu krému uvaríme s mliekom vanilkový krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach zašľaháme na najvyššom stupni vychladnutý krém.
Na jeden vychladnutý korpus nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka vanilkový krém.
Na karamelový krém vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Karamelový krém naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na vanilkový krém. Druhý korpus zľahka položíme na krém a odložíme do chladničky.
Na prípravu karamelu v kastróliku pozvoľna rozpustíme cukor. Keď zhnedne, opatrne prilejeme smotanu a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Tortu polejeme karamelom a odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie