V 450 ml mlieka vyšľaháme z 2 balíčkov Crème Olé krém.
Na prípravu cesta necháme v hrnci zovrieť vodu s maslom, soľou a cukrom. Do vriacej zmesi vsypeme múku a sústavne miešame vareškou, až kým sa cesto nezačne odlepovať od bokov hrnca a nevytvorí kompaktnú hmotu (tzv. cesto „odpálime“). Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Do vychladnutého cesta po jednom pridáme vajcia a na nízkych otáčkach hákmi šľahača vymiešame lepivé a mierne tekuté cesto.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a cesto stierkou rozotrieme do formy. Pečieme v rozohriatej rúre (bez otvárania dvierok!!!) Po upečení rúru neotvárame aspoň 20 minút.
Doba pečenia: 10 minút
Teplovzdušná rúra: 220 °C
Následne pečieme:
Doba pečenia: 35 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Na panvici na miernom plameni za občasného miešania skaramelizujeme cukor a pridáme maslo nakrájané na kocky a miešame. Po rozmiešaní masla s karamelom pridáme šľahačkovú smotanu a za stáleho miešania zahrievame na slabom plameni ešte cca 5 minút, kým sa zmes úplne nespojí. Do pripraveného karamelu pridáme 80 g preosiateho práškového cukru a rozmiešame na hladkú polevu.
Cesto vyberieme z rúry a rozkrojíme zúbkovaným nožom horizontálne na dve polovice. Spodné cesto necháme vo forme, vrchnú časť ostrým nožom nakrájame na 12 trojuholníkov, ktoré namáčame v karameli a uložíme na papieri na pečenie do chladničky stuhnúť.
Na spodné cesto nanesieme stierkou vrstvu karamelového krému, uhladíme a na túto vrstvu roztrieme vyšľahanú šľahačku. Na šľahačku rozložíme zatuhnuté trojuholníky s karamelovou polevou a necháme v chladničke stuhnúť aspoň 3 hodiny alebo cez noc. Tortu krájame ostrým čistým nožom a podávame.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie