Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtka s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme olej, vodu a med. Pridáme obe múky zmiešané s kypriacim práškom do perníka a škoricou a zľahka ručne vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastené formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 50 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale a povrch bábovky polejeme. Dozdobíme nasekanými mandľami a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie