Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s vodou, cukrom, olejom a soľou šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kôrou. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom vyberieme z formy, prenesieme na podnos a dookola upevníme očistený okraj formy.
Na prípravu krokantu na panvici skaramelizujeme cukor s vodou. Vmiešame orechy, odstavíme a necháme vychladnúť.
Na náplň v mise vyšľaháme tvaroh s vanilkovým cukrom, cukrom a 2 PL džúsu. Želatínu necháme s 5 PL džúsu asi 10 minút napučať. Potom ju za stáleho miešania zahrejeme (nevaríme) až do úplného rozpustenia. Potom ihneď vmiešame do tvarohovej zmesi. Smotanu vyšľaháme šľahačom dotuha a zľahka vmiešame do tuhnúcej zmesi. Nakoniec vmiešame 2 PL krokantu.
Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.
Tortu ozdobíme po krajoch plátkami pomaranča a zvyšným krokantom. Odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie