Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Želatínu necháme v šťave napučať a rozpustiť podľa návodu na obale. Pridáme odkvapkané mandarínky, odstavíme a necháme stuhnúť.
Na prípravu krokantu nalámeme čokoládu do kastrólika a vo vodnom kúpeli ju rozpustíme. Odstavíme a vmiešame krém z lieskových orieškov a orechy. Krokant nalejeme do formy alebo rámčeka vyloženého papierom na pečenie a uhladíme. Odložíme asi na hodinu do mrazničky stuhnúť.
Na prípravu sušienky v mise zmiešame mandľovú múčku s cukrom, múkou a kôrou. Pridáme žĺtky. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do zmesi. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 10 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Sušienku necháme vychladnúť.
Na prípravu peny čokoládu nalámeme do kastrólika, a vo vodnom kúpeli ju rozpustíme a odstavíme. V mise vyšľaháme smotanu (300 ml) elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V kastróliku zohrejeme mlieko so smotanou (100 ml). V mise vyšľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Prilejeme mlieko so smotanou a krátko vyšľaháme. Potom nalejeme späť do kastrólika a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Potom vmiešame do rozpustenej čokolády a vymiešame dohladka. Zmes prelejeme do vyššej nádoby, prilejeme smotanu (100 ml) a metličkou vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahanú šľahačku.
Do formy vyloženej potravinárskou fóliou nanesieme ¾ čokoládovej peny. Do stredu nanesieme náplň z mandarínok a prikryjeme sušienkou. Potom nanesieme zvyšok peny a ukončíme krokantom. Formu odložíme minimálne na 5 hodín do chladničky.
Dezert vyklopíme z formy na podnos, stiahneme potravinársku fóliu a dozdobíme mandarínkami, brusnicami a orechami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie